HÚSVÉTI  KERESZTÚT

túra és előadás

 

A kereszténység alapkövének számít, Jézus Urunk kereszthalálát követő feltámadása.  A húsvéti keresztút során, a golgota stációit követve, személyesen is végigjárjuk ezt az utat. A magyar üdvtörténelem pedig pont azt mutatja, hogy a nemzet is bejárta a Jézusi keresztutat. A stációknál külön bemutatjuk a nemzet és a Magyar Szent Korona történelmi pillanatait, amelyek megegyeznek a Jézusi keresztút stációival.

 

                                

 

 

Túravezető: Nagy Gábor

Magyar Szent Korona Szeretet Szolgálat

Időpont: 2018. április 1. húsvét vasárnap

Indulás: Bakonybél, Szent Gellért tér. 11.00 órakor

A túra részvétele ingyenes

Egyéb információ:

www.feny-ter-kep.hu

 

 

 

 

 

SZAKRÁLIS  TÚRA  NAGYVÁZSONYBAN 

 

A Bakony déli régiójában található Nagyvázsony. Rejtőzködő a hely energiarendszere. Leginkább az itt eredő forrásai jelentik a legnagyobb titkot. Nem csak a víz mennyisége, hanem a minősége is védetté, értékessé tette a múltban. A túra során végigjárjuk a hét energiahelyet, kezdve az Eger-víz tótól, a Kinizsi váron át a Szent Mihály kolostorromokon, a Szent  Ilona templomromon egészen a Tálodi pálos kolostor romjaihoz.

Nagyvázsonyban találkozás a Rákóczi utcai nagy parkolóban 10.00-kor. 

 

                                

 

 

                                

 

    

 

Túravezető: Nagy Gábor

Magyar Szent Korona Szeretet Szolgálat

Időpont: 2017. október 08. vasárnap

Indulás: Nagyvázsony, Rákóczi u. parkoló. 10.00 órakor

A túra részvételi díja: 2.500 Ft + 1.000 Ft belépő a várba

Előzetes regisztráció szükséges: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az időjárás már hűvös, ezért réteges öltözést, vízhatlan ruhát, kényelmes túracipőt és nyitott lelkületet hozzanak magukkal.

Információ:

www.feny-ter-kep.hu

 

 

 

 

 

 

A Bakony és a Kárpát-medence gyalogos felfedezése számomra egy örökké tartó és szeretetteljes zarándoklat (peregrinatio religiosa).

Ismerem a régi hitet, hogy a természetfeletti erők bizonyos helyeken kimondottan kifejtik erejüket. Szerintem nincsenek már természetfeletti erők, minden erő természetes. Főleg azok, amelyekkel a még érintetlen természetben találkozunk.