A Bakony és a Kárpát-medence gyalogos felfedezése számomra egy örökké tartó és szeretetteljes zarándoklat (peregrinatio religiosa).

Ismerem a régi hitet, hogy a természetfeletti erők bizonyos helyeken kimondottan kifejtik erejüket. Szerintem nincsenek már természetfeletti erők, minden erő természetes. Főleg azok, amelyekkel a még érintetlen természetben találkozunk.

 

Minden zarándoklat egy beavatás. A Bak honának általam ismert szakrális minősége túlmutat a tudatosság sekélyes információin. Évezredek óta jelentős szellemi erők őrzik ezt a szakralitást. Megfelelő alázattal, moralitással, tisztelettel közelítve felé, tanít és vezet.

A zarándoklat a legtöbb esetben társas esemény. Az út során találkozhatunk addig számunkra idegen társakkal, akik szintén a mi alázatunk, tiszteletünk és nyitottságunk tükörképei.

Ezzel a hétvégével szeretnék lehetőséget biztosítani a Bak honának zarándoklatához. Akár egy napot, akár több napot kívánnak erre biztosítani maguknak, - társaságnak felajánlom az én személyes zarándoklatomat, mint társ, és mint vezető.

 

Nagy Gábor spirituális túravezető

Magyar Szent Korona Szeretet Szolgálat